Начало » Новини » Новинa
Актуално
Подписани са договорите за реконструкция на водопроводната мрежа в Мамарчево и Малко Шарково

24 Юни 2024

 Реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на село Мамарчево може да започне съвсем скоро. Днес кметът на Община Болярово Христо Христов и главният счетоводител Атанаска Станчева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за целева държавна субсидия в размер на 8 762 328 лева.
Припомняме, че по настояване на общинската администрация този проект беше включен като приоритетен за финансиране от държавния бюджет. Проектната документация беше изготвена преди години, отдавна е избран и изпълнител, така, че предстои да започне реконструкцията на 20-километровия водопровод.
Днес кметът Христов и Атанаска Станчева подписаха и споразумението за целева държавна субсидия и за реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в село Малко Шарково. За него се отпускат 1 237 672 лева. В момента се провежда процедурата за избор на изпълнител, като оферти се приемат до 10 юли. Предвижда се реконструкция на близо 4 километра водопровод, както в централната част, така и в крайните квартали на селото.

  •